Za. 31-08-2024: Tom Neven & the side effect (kwartet)


Aanvang: 20.30 uur (locatie half uur voor aanvang open)
Locatie: Sint Jacobskapel, Glashuis 4, 6511 CR Nijmegen

Tickets via: Ik ben aanwezig (internetplatform voor ticketverkoop)

Foto door ???

De Brabantse singer-songwriter Tom Neven creëert met zijn vrienden van ‘the Side Effect’ een eigen universum met ontroerende, minimalistische muziek. Pers en publiek reageerden unaniem lovend op Toms debuutalbum ‘Closer’ uit 2016. Het leverde optredens op door het hele land. Hoogtepunten waren het Naked Song Festival, Bitterzoet, Rotown, Muziekgebouw Eindhoven en Breda Barst. Ook maakte hij zijn tv-debuut bij VPRO’s Vrije Geluiden. Nu is daar het vervolgalbum ‘Soon’. Op 17 maart 2024 presenteerde de band met trots hun gloednieuwe album in een uitverkochte zaal in het Chassé Theater te Breda. Persoonlijke verhalen gevangen in 10 prachtige liedjes. Een album met singer- songwritermuziek en invloeden van folk, Americana en klassieke muziek. Kleine liedjes: soms heel klein, soms wat groter, soms met een flinke dosis melancholie, maar altijd met een mooi verhaal. Tom Neven & the Side effect bestaat uit: Tom Neven (gitaar, zang), Marie de Thouars (viool, zang), Robbert van Elewout (ukulele, zang) en Rob Couweleers (basgitaar).

Samen kleuren ze de songs subtiel in en nemen ze u mee in heerlijke melancholie. Bij liveoptredens creëert de band een intieme, huiselijke sfeer waarin de liedjes perfect tot hun recht komen. Tom praat de liedjes aan elkaar met zijn verhalen vol humor. Deze momenten scheppen een band tussen publiek en muzikanten en geven net dat beetje extra aan een optreden van…

Erwin Zijleman (Krenten uit de pop) over ‘Soon’: ‘Het is best druk in het genre waarin Tom Neven opereert, maar net als met zijn debuutalbum Closer geeft de Brabantse muzikant de concurrentie het nakijken met de prachtige songs op Soon.’ Theo Volk (Music that needs attention) over ‘Soon’:

‘Soon weet me na intensief luisteren net zo te beklijven als debuut Closer.’

Tom Neven & the Side Effect: akoestisch, echt en dichtbij: zowel live als op plaat!