Vr. 9-2-2024 – Rieany Jansssen, Jan Hendriks, BJ Baartmans & Richard Wallenburg (kwartet)

Aanvang: 20.30 uur (locatie half uur voor aanvang open)
Locatie: Sint Jacobskapel, Glashuis 4, 6511 CR Nijmegen

Tickets via: Ik ben aanwezig (internetplatform voor ticketverkoop)

Foto door?

Rieany Janssen is sinds 1983 professioneel zangeres. Zij maakte zich sinds die tijd zo’n beetje elk genre eigen, van jazz, rock & roll, blues, soul en country tot Franse chansons kleinkunst- en levensliederen. Ook zong Rieany eerder al in soundtracks, zoals in de leader en songs van muziekserie The Switch (NCRV 1988-1990) en de leader van tv-programma De Plantage van Hanneke Groenteman (VPRO 1993-1998).

Na al die jaren op het podium als zangeres, wilde ze zich ook de kleinkunst eigen maken en maakte twee solovoorstellingen. In 2019 studeerde ze af aan theaterschool Studio Selma Susanna te Amsterdam.

Het afgelopen jaar stond zij, muzikaal begeleid door Jan Hendriks en Ernst Jansz (beiden ex-Doe Maar), met Rienne va Plus in de Nederlandse en Belgische theaters. Het was het dertigjarig jubileum van dit trio dat eigen liedjes brengt die geïnspireerd zijn op de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw.

In het najaar van 2022 stond Rieany in het theater met nieuwe nummers, een nieuwe CD en een avondvullend programma: Re Any’s ”Redesigning Women”. Aan de hand van country-americana songs wordt het wel en wee verteld van 2 Amerikaanse vrouwen uit de seventies, die klem komen te zitten tussen de conservatieve moraal in de South East en hun vrijheidsdrang.

In 2023 staat er een nieuw project in de steigers. Hiervoor zijn mannelijke songwriters gevraagd om liedjes vanuit een ander perspectief te schrijven qua sekse/gender. Een flink aantal schrijvers heeft toegezegd een lied te willen schrijven of deed dit al. Het levert extra spannend materiaal op voor een album/theatervoorstelling waarmee ze vanaf medio 2023 aan de slag gaat, samen met Jan Hendriks (ex-Doe Maar), BJ Baartmans en Richard Wallenburg.