Za. 23-09-2023 – Sean Taylor (solo)

Aanvang: 20.30 uur (locatie half uur voor aanvang open)
Locatie: Sint Jacobskapel, Glashuis 4, 6511 CR Nijmegen

Tickets via: Ik ben aanwezig (internetplatform voor ticketverkoop)

Foto door: Peter Dunwell

Sean Taylor is een internationale toertroubadour. Zijn liedjes zijn het best te omschrijven als roots; beïnvloed door blues, americana, jazz, spoken word en folkmuziek. Naast productief songwriter is hij ook een multi-instrumentalist; een zanger, gitarist, pianist en mondharmonicaspeler. Hij speelt 100 optredens per jaar en toert over de hele wereld, waaronder optredens op Glastonbury (akoestisch podium), Cambridge Folk Festival, Port Fairy Folk Festival (Aus), Ramblin Roots Festival (NL), Avignon Blues Festival (FR), Harvest Time Blues Festival (IRL), Blue Balls Festival (CH) en vele andere wereldwijde evenementen. Hij opende voor Robert Cray, John Fogerty, John Mayall, Neville Brothers, Tony Joe White, Band Of Horses, Richard Thompson, Eric Bibb en vele andere legendes. Sean Taylor toert solo en met zijn band. Alleen bij uitzonderlijk talent wordt een singer-songwriter zonder band geprogrammeerd bij Get U Concerts; Sean Taylor is zo’n uitzondering. Met één enkele gitaar laat hij zien wat hij daar allemaal mee kan doen; het is alsof er tegelijkertijd een bas- slag- en sologitaar klinkt. Daarnaast speelt hij ook nog zeer verdienstelijk piano en begeleidt zich op de mondharmonica. Sean Taylor staat met zijn warme ietwat hese stem bekend als politiek geëngageerd en is tevens een begenadigd verteller. Echt iedereen is na afloop razend enthousiast over deze veelzijdige artiest in een simpel zwart T-shirt én met een bak talent!

Erik Bib over Sean: “Sean Taylor is een geweldig getalenteerde moderne troubadour wiens oprechte, doordachte liedjes je naar binnen trekken. Ik heb het genoegen gehad om het podium met hem te delen. Hij swingt. Check hem!”

Danny Thompson over Sean: ”Een fijne jonge muzikant, songwriter en geweldige gozer. Ik heb niets dan bewondering voor de toewijding aan zijn vak.’